Přejít na hlavní obsah

Adria Twin SPORTS 640 SGX - uživatelská videorecenze

 

Uživatelská recenze: Adria Twin SPORTS 640 SGX

V další uživatelské recenzi si Marek Vejrosta vzal do parády vestavbu TWIN SPORTS 640 SGX, která je oblíbená hlavně u sportovců a cestovatelů, protože je překvapivě prostorná a vyspí se v ní až čtyři dospělé osoby. Ve videu se podíváme na interiér, exteriér a samozřejmě se i projedeme.

Vestavba vás na první pohled zaujme střešním oknem a pop-top střechou, díky které je ve voze místo pro spaní pro další dvě osoby. Vestavba disponuje vším, co byste si v ní mohli přát - kuchyňským koutem, toaletou, sprchou, prostornou a dobře přístupnou ledničkou, vzdušným obytným prostorem a dostatkem úložišť. K tomu je vevnitř díky střešnímu oknu příjemně prosvětlená.

 

Prostornější než jste čekali

U interiéru vestaveb je na prvním místě praktičnost a jinak tomu není ani zde. Ve Twinu je využit každý centimetr prostoru, tak aby byl pro uživetele maximálně přívětivý. Samozřejmostí jsou otočná sedadla řidiče a spolujezdce, která slouží nejen na přepravu, ale také jako součást obytného prostoru.

Kuchyňská linka je vybavená dvouplotýnkovým vařičem, dřezem a kompresorovou lednicí. Za obytným prostorem se nachází oboustranná koupelna s přepážkou oddělující sprchový kout a wc. Vůz má také externí vývod, takže se můžete sprchovat i mimo vůz. V celém voze je vždy po ruce zásuvka na 230V, 12V, nebo USB.

V zadní části vozu se nachází elektrické zdvihatelné lůžko pro dvě dospělé osoby. Lze ho zvednout až ke stropu, čímž je zajištěn dostatek místa na převážení veškerého sportovního, kempovacího nebo jiného vybavení.

 

Pop-top střecha

Příprava na spaní v pop-top střeše je velmi rychlá a není ani fyzicky náročná. Prostor střechy připomíná stan a má i podobné vlastnosti, co se týče udržení teploty. Do prostoru lůžka se se dostanete po žebříku, který patří k příslušenství vozu. Výklopná střecha je sice velkým benefitem, ale vyžaduje údržbu. Pokud například zmokne, musí nejdříve textílie dostatečně uschnout, než bude střecha opět složena.

 

Úložné prostory

Objem úložných prostor a jeho snadná dostupnost může být v mnoha případech jedním z hlavních benefitů u Twin Sports. Vestavba disponuje obřím kufrem i řadou menších praktických úložných prostor. Úložný prostor lze také od obytného prostoru vestavby v případě potřeby oddělit, například z důvodu vyšší bezpečnosti při přepravování věcí nebo kvůli odhlučnění.

 

Vytápění, voda, klimatizace, ovladače

Vůz je vybaven nezávislým topením, které je k nezaplacení hlavně při výletech na lyže a za dalšími zimními radovánkami, kdy se ve voze musí udržovat nějaká příjemná teplota. Dále vůz disponuje a plynem, který se využívá pouze k vaření a ohřevu teplé vody. Topení, čerpadla, ohřev vody, kontrola stavu nádrží vody - to vše lze pohodlně řídit ovladači u vstupu do vestavby.

 

Motorizace

Vestavba je umístěna ve Fiatu Ducato, což je vůbec nejprodávanější dodávka v Evropě. Konkrétní model disponuje turbodieselem 2.3 MuliJet 2, který splňuje emisní normu 6d. Motor je dostupný ve čtyřech variantách, základní verze s výkonem 88 kw, následují verze se 103 kW, 118 kW a 132 kW. Varianta 118 kW dává asi 160 koňských sil -na dodávku už docela slušná síla. Standardem je zde EcoPacket, jehož součástí je start-stop systém, inteligentní alternátor a elektronicky řízené palivové čerpadlo, které spolu s eko režimem pomáhá snížit spotřebu. Příjemně ve voze překvapí devítistupňová automatická převodovka.

 

ADRIA ADRIA