Přejít na hlavní obsah

Cestujte v obytném voze Adria pohodlně i v zimě

Ačkoliv se to nemusí zdát, zima je skvělým obdobím pro cestování karavanem nebo obytným vozem. V zimě je všude podstatně méně turistů, a tak všechny turistické atrakce budou sice trochu chladné, zato nebudou přeplněné k prasknutí. Dobrodružství tedy určitě nekončí, zima je totiž  ideální čas na to, aby se člověk oddával zimním sportům, procházel vánoční trhy nebo prostě unikl každodenní reality.

Pokud se však chystáte cestovat v chladnějším počasí, musíte si být jisti, že váš obytný vůz je obyvatelný bez ohledu na venkovní teplotu. Naštěstí, každý z obytných vozů a karavanů Adria je určen k celoročnímu používání. Všechny vozy Adria se vyznačují hlavně praktickým uspořádáním interiéru, což je v zimě, kdy je nutné převážet více věcí (teplé oblečení, zimní outdoorové vybavení apod.) velice výhodné.  Nutností je samozřejmě nezávislé topení, kterým všechny vozy Adria, ať už v základní nebo doplňkové výbavě, disponují. 

 

Testování vozů v klimatické komoře

Adria Thermo-build

Naše obytné vozy jsou vyrobeny podle standardů Adria "thermo-build", takže jsou vhodné pro celoroční užívání. Adria používá pokročilé izolační materiály, vozy mají precizně navrženou konstrukci vytápění a systém Adria Air Flow pro větrání a optimální cirkulaci vzduchu, chlazení i vytápění. Všechna vozidla jsou testována v naší vlastní klimatické komoře v rozmezí od -25 do +60 stupňů a při vlhkosti od 45 % do 80 % mezi +30 a +60 stupni. Komfort v teplejších podmínkách je zajištěn díky dobrému větrání, integrovanému stínění, clonám a tepelnému stínění v panoramatických oknech.

 

Teplo od podlahy 

Nikomu není zima příjemná. Všechna vozidla Adria jsou optimálně navržena s takovým řešením vytápění, které zajišťuje teplý a útulný interiér. Svůj topný systém můžete navíc vylepšit podlahovým vytápěním, které je v některých řadách zahrnuto standardně a v mnoha dalších je k dispozici jako volitelné příslušenství

 

Systém vytápění

Udržování tepla

Většina vozů Adria nabízí vytápění topením Alde nebo Truma. Obě varianty mají své výhody a obě mohou být poháněny LPG a/nebo elektřinou. U vybraných modelů obytných automobilů Twin je na přání k dispozici také naftové topení. Plánujete-li zimní výlety, vyberte si řešení, které nejlépe vyhovuje vašemu životnímu stylu.

 

Vytápění Alde nebo Truma?

Ústřední vytápění Alde bylo vyvinuto ve Švédsku – a Švédové něco vědí o tom, jak se udržet v teple během tuhých zim. Systém radiátorů jemně, tiše, ale přesto účinně ohřívá celé vozidlo, aniž by vysušovalo vzduch. Alde také nabízí kompletní integraci podlahového vytápění. 

Výhodou systému Truma, který funguje na systému foukaného vzduchu, je rychlé zahřátí a snadné ovládání. Jednoduše nastavíte výstupy vzduchu a nasměrujete teplo přesně tam, kam chcete. U vybraných modelů Adria si můžete zvolit také elektrické podlahové vytápění

 

Ochrana před povětrnostními vlivy

Když už jste teplo vytvořili, zbývá ještě ho udržet uvnitř. Stěny jsou obloženy izolací ThermoBuild, což zajišťuje udržování tepla a optimální řízení proudění vzduchu. Interiér tak bude příjemný, bez studených míst, bez kondenzace a s minimálními tepelnými ztrátami. 

Nyní je jasné, že ve všech obytných vozech a karavanech značky Adria tak můžete pohodlně trávit čas i v zimě. Největšími zimními favority jsou Adria Matrix Supreme a vestvaba Adria Twin Supreme, oba vozy jsou oblíbené obzvláště milovníky zimních sportů. Z karavanů je to pak Adria Alpina, který je bestsellerem ve Skandinávii.

ADRIA ADRIA