Přejít na hlavní obsah

Co je třeba zvážit při koupi vašeho prvního karavanu

Karavaning je opět cool! Od pandemie se znovu zvýšil zájem o vlastnictví karavanů. Lidé hledají nová řešení pro dovolenou. Pro mnoho z nich je to s karavanem vůbec premiéra, v tomto článku vám poradíme, co zvážit, než se pustíte do výběru.

 

Výběr karavanu

Co?

Dejte s rodinou hlavy dohromady a dohodněte se na společném cíli. Chcete raději vyrazit na cesty za poznáním nebo jezdit na vaše stálá oblíbená místa? Pokud tápete v tom, který karavan je pro tu nebo onu možnost vhodný, zeptejte se našeho prodejního týmu.

Výběr karavanu

Kde?

S trochou kreativity karavan nemusí být jen na dovolenou. Pokud jej můžete zaparkovat doma, můžete tak získat také ložnici pro hosty, dětský pokoj a klidné místo pro nerušenou práci. Pokud nemůžete mít karavan doma, budete ho potřebovat někde uskladnit.

Výběr karavanu

Kdy?

Budete užívat karavan celoročně, nebo například jen v létě? Čím pohodlnější je váš karavan, tím více ho pravděpodobně budete využívat. Maximální využití karavanu znamená lepší poměr ceny a výkonu a dřívější návratnost investic.

Výběr karavanu

Kdo?

Ne vždy musíte počet lůžek přizpůsobit počtu uživatelů. Mnoho párů dává přednost čtyřlůžkovým karavanům, spí na pevném lůžku a rozkládací sedačky ponechávají jako obývací pokoj. Teenageři mohou například dávat přednost spaní venku ve stanu nebo v markýze.

Výběr karavanu

Jak?

Zamyslete se nad praktickými věcmi. Promyslete si, jak budete karavan táhnout. Je váš uzpůsoben k tažení karavanu? Pokud si nejste jisti, můžete se obrátit na naše prodejce. Nově nabízíme také lekce řízení s instruktorem. Kde budete karavan uskladňovat, když ho zrovna nebudete používat.

Výběr karavanu

Kolik

A samozřejmě důležitá otázka: jaký je váš rozpočet na nákup a provoz karavanu. To ovlivní výběr modelu a to, zda si koupíte nový nebo z druhé ruky. Na nový se vztahuje záruka, navíc jste jeho prvním majitelem, takže je vše fungl nové.

Altea

ALTEA – Šťastný karavan

Pohodlný, moderní a univerzální vůz, který je vhodný zkrátka pro každého.

Aviva

AVIVA - Domov je tam, kde si ho zaparkuješ

Modely Aviva jsou obytné přívěsy bez zbytečností vybavené vším, co potřebujete, a ničím, co nepotřebujete, můžete se tak plně soustředit na vytváření vzpomínek. Aviva je nejlepším řešením pro mladé rodiny na cestách.

Action

ACTION – Život je jednoduchý

Tento malý karavan vám zkrátka vykouzlí úsměv na tváři. Zamilují si ho aktivní páry nebo sólo cestovatelé.

Adora

ADORA - Život je dobrodružství

Adora je elegantní a zcela luxusní prázdninový dům, po kterém jste vždy toužili, a to jak na cestách, tak na stálém místě. Díky velkému panoramatu, velkému obytnému prostoru, možnostem vytápění a klimatizace Alde je Adora opravdu pohodlným karavanem.

Astella

ASTELLA – Troufněte si snít

Nová Astella značky Adria byla inspirována sny. Vůz je na pomezí obytného přívěsu a mobilního domu. Vhodný pro náročné cestovatele, kteří nechtějí dělat kompromisy v pohodlí.

ADRIA ADRIA