Přejít na hlavní obsah

Coral XL: Stvořen pro Dakar, navržen pro vás

Ne vše podstatné je vidět. Jednou z nejdůležitější součástí úspěšného závodu takové velikosti jako je věhlasná Rallye Dakar je spolehlivé a pohodlné podpůrné vozidlo, kterým je pro tým KTM Red Bull Adria Coral XL. Letošní 45. ročník Rallye Dakar se konal v Saúdské Arábii, kde byly pro jezdce hlavní výzvou písečné duny. Závodníci museli ujet téměř 5 000 km náročného terénu ve 14 etapách. Byl to neuvěřitelně těsný závod, v němž dva nejlepší jezdce, Kevina Benavidese a Tobyho Price z KTM, dělilo pouhých 44 sekund.

 

 

Rallye Dakar 2023 se zapsala do historie, když tým Red Bull KTM Factory Racing Team obsadil první dvě místa v kategorii motocyklů. Toto vítězství znamená v této prestižní soutěži již 19. vítězství KTM, navíc již jedenáctým rokem v řadě poskytuje týmu doprovodná vozidla právě Adria. Klíčovou roli v úspěchu sehrál i obytný vůz Adria Coral XL, který týmu poskytl komfortní zázemí a útočiště před drsnými podmínkami rallye.

 

 

Coral XL je špičkový obytný vůz. Nabízí prostorný interiér s ložnicí, plně vybavenou kuchyní a velkým obývacím prostorem. Jednou z klíčových vlastností vozu jsou jeho terénní schopnosti - má například vysoký podvozek, což pomáhá vyhnout se uvíznutí v písečných dunách.

 

 

Adria je již 11 let oficiálním partnerem a dodavatelem obytných vozů pro tým Red Bull KTM Factory Racing Team, letos Adria podporovala také jezdce dceřinné značky KTM GasGas, Daniela Sanderse. Flotila Adria Dakar se skládá z obytných vozů Sonic, Matrix a Coral XL s několika málo úpravami pro rallye. Obytné vozy počas závodu denodenně poskytují závodníkům a jejich týmu nocleh. Obzvláště oblíbený je u týmu KTM obytný vůz Coral XL s prostorným interiérem a pevným lůžkem nad hlavou vpředu a velkým lůžkem vzadu.

 

Coral XL poskytuje týmu během vyčerpávající soutěže tolik potřebný odpočinek a pohodlí. Vůz slouží nejen jako místo k odpočinku, ale i k jídlu a plánování strategie pro další etapu rallye. Mechanici týmu využívají obytný vůz také jako pracovní prostor pro provádění nezbytných oprav motocyklů.

Šéf týmu KTM Norbert Stadblauer ve finále závodu poznamenal: ''Byl to neuvěřitelný Dakar, jeden z nejtěžších a nejtěsnějších v historii. Do závěrečné etapy dělilo Tobyho a Kevina pouhých 12 sekund a naštěstí nám oba jezdci svými výkony zajistili výsledek 1:2. Všichni jsme se těšili z toho, že se nám podaří zvítězit. Neuvěřitelné. Rádi bychom ještě jednou poděkovali všem našim partnerům za podporu KTM na Dakaru. Už se těšíme na Dakar 2024!.

ADRIA ADRIA