Přejít na hlavní obsah

Twin Sports: Inovativní pop-top střecha

Věděli jste, že střecha u modelů Twin Sports byla ve skutečnosti vyvinuta ve spolupráci se společností ELAN, známým výrobcem lyží, snowboardů, plachetnic a motorových jachet? Vývoj střechy je příběhem inovace a partnerství mezi společnostmi Adria a Elan, která rovněž jako Adria sídlí ve Slovinsku. Spolupráce začala jednoduchým zadáním: ,,Potřebujeme do vestavby přidat další dvě místa na spaní", nakonec z toho vznikla nejlepší pop-top střecha na současném trhu s obytnými vozy.

 

Pop-topstřecha

Spojení Adria a ELAN

Elan má know-how v oblasti kompozitů a Adria zkušenosti s karavaningem. Společně jsme mohli zajistit tak efektivní prototypování, že po pouhých 5 měsících vývoje vznikl první funkční prototyp střechy. Poté se vše soustředilo na design a detaily od stylu stanu, moskytiéry až po mechanismus zavírání střechy a zajištění pohodlného spaní.

Pop-topstřecha

Pop-Top střecha

Pěkně stylizovaná střecha se vyznačuje aerodynamickou integrací do karoserie dodávky. Integruje se s exkluzivním panoramatickým oknem SunRoof a také s volitelnou výbavou, jako je klimatizace, flexi solární panely 140 W, midiheki nebo markýza.

Pop-topstřech

Konstrukce a provedení zajišťují naprosto bezpečné používání v otevřeném i zavřeném stavu. Střecha je vybavena dvěma samostatnými mechanismy pro uzamčení.

Pop-topstřecha

 

U kratších modelů 600 se využívá kompaktní výsuvné víko a snadno ovladatelný nůžkový mechanismus s dokonalým zavíráním.

U delších modelů 640 je důmyslný, snadno použitelný otočný mechanismus s prodlouženými bočními rameny pro dokonalé uzavření a integraci se střechou dodávky, když se střecha nepoužívá, a stabilitu proti větru, když se používá.

Pop-topstřecha

 

Zákazníci u pop-top střechy oceňují řadu funkcí, od snadného přístupu, pohodlného spaní, kvality materiálů až po řemeslné zpracování. Nastavení zvedací střechy je snadné a s příchodem noci můžete obytný vůz proměnit ve vlastní pohodlnou ložnici.

Pop-topstřecha

Prostor pro spaní

Exkluzivní designový prostor na spaní Adria s vyskakovací střechou poskytuje dodatečné místo na spaní a skvělé pohodlí. Prostor na spaní o rozměrech 120x200 cm je vybaven pohodlnou matrací, užitečným úložným prostorem, porty USB a světýlky na čtení. Stan je vyroben z materiálů na bázi akrylu, které zajišťují izolaci, voděodolnost a prodyšnost. Je také vybaven pevnou moskytiérou, jejíž přední zástěnu lze samostatně otevřít.

Pop-topstřecha

Doplňky ke střeše

Ke střeše si dokoupit také zateplenou plachtu, která nabízí maximální ochranu pro chladnější dny a lze ji snadno namontovat pomocí zipů. Dále lze dokoupit útulnou vyhřívanou matraci s nezávisle regulovatelnými 2 zónami, každá zóna je vybavena teplotním čidlem a snímači obsazenosti. Navíc je pro každou polovinu lůžka k dispozici ovládací tlačítko s LED indikátory.

ADRIA ADRIA